Ίδρυση

27 Μαρ, 20180

Το έτος της… ίδρυσης.

Το 1952 ήταν η ημερομηνία, που έγινε αφετηρία για τη συντονισμένη παραγωγή πίτας.

Για τα επόμενα 9 χρόνια, ο Γ. Kαλοϊδάς εργάζεται σκληρά και καταφέρνει να αγοράσει το οικόπεδο στην Καλλιθέα, στην οδό Ψηλορείτου 5, όπου και εγκαταστάθηκε η επιχείρηση το 1961.  Στο νέο κτήριο προστέθηκαν 2 ακόμα όροφοι, με σκοπό την αυτοματοποίηση της παραγωγής, καθώς το αρχικό εργαστήρι δεν μπορούσε να καλύψει πια τις ανάγκες της ζήτησης.

Για την εποχή, ένας τέτοιος στόχος, ήταν μεγάλη πρόκληση, καθώς όλη η διαδικασία, ζύμωμα, φτυάρισμα, φούρνισμα, γινόταν αποκλειστικά με τα χέρια. Παρά τις δυσκολίες, το 1969-1970, ο Γ. Καλοϊδάς δημιουργεί τον πρώτο φούρνο, με ταινία 10 μέτρων, όπου από τη μία είσοδο τοποθετούνταν τα ζυμαράκια, τα οποία σχηματοποιούσαν 3 φουρνάρηδες με τα δάχτυλά τους και από την άλλη είσοδο έβγαιναν οι πιτούλες.

Η κατασκευή τελειοποιείται λίγο αργότερα, με τη συμβολή ενός μηχανικού, συνεργάτη του Γ. Καλοϊδά. Το πάτημα της πίτας γίνεται, πλέον, με ειδικό μηχάνημα και η παραγωγή γίνεται με γρήγορους ρυθμούς, για να εξυπηρετήσει τις παραγγελίες της εταιρείας, με την επωνυμία Γ. Καλοϊδάς & Σια Ε.Ε.

Αφήστε μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με * συμπληρώνονται υποχρεωτικά.