Το χρονικό

Δεκαετία του ’50, Το χρονικό
Το 1952, ο Γεώργιος Καλοϊδάς δημιουργεί το πρώτο αποκλειστικό εργαστήριο πίτας, το οποίο διαδέχεται τον παραδοσιακό οικογενειακό φούρνο, που λειτουργούσε από το 1922. Λίγα χρόνια μετά, η επιχείρηση εγκαθίσταται στο πρώτο ιδιόκτητο κτήριο της, στην Καλλιθέα.
, Το χρονικό
Αρχίζει ο εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού, με την τοποθέτηση κυκλοθερμικών φούρνων αυτόματου ψησίματος, σε 2 γραμμές παραγωγής.
Δεκαετία του ’60, Το χρονικό
, Το χρονικό
, Το χρονικό
Η παραγωγή αυτοματοποιείται σε ποσοστό 30%, με την κατασκευή της πρώτης μηχανής μεταποίησης ζύμης.
Δεκαετία του ’70, Το χρονικό
, Το χρονικό
, Το χρονικό
Η εταιρεία επεκτείνει τη δραστηριότητά της στο εξωτερικό. Η επιτυχία της διεθνούς δραστηριότητας οδηγεί στην αγορά νέας βιομηχανικής μονάδας έκτασης 2.500 τ.μ., στον Ασπρόπυργο & επισφραγίζεται, με την παρουσία της εταιρείας στην έκθεση ANUGA. Το 1984, η Μ. ΚΑΛΟΪΔΑΣ και ΣΙΑ ΕΠΕ συστήνεται στην αγορά με τον εμπορικό τίτλο ELVIART.
Δεκαετία του ’80, Το χρονικό
, Το χρονικό
, Το χρονικό
Οι νέες εγκαταστάσεις της ELVIART στον Ασπρόπυργο, με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, αυξάνουν τη δυνατότητα παραγωγής σε ποσοστό 50%. Η δυναμική της εταιρείας μεγαλώνει και εκτός συνόρων, με την ίδρυση της KALOIDAS GmbH στη Φρανκφούρτη Γερμανίας ενώ το 1997, αποκτά πιστοποιητικό Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων HACCP.
Δεκαετία του ’90, Το χρονικό
, Το χρονικό
, Το χρονικό
Η παραγωγή ενισχύεται, με νέα υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής για μεγαλύτερη ποικιλία στα προϊόντα αρτοσκευασμάτων, όπως βάση πίτσας, πίτα κυπριακή, ψωμάκι κ.λπ. & στα εμπορεύσιμα είδη, όπως πατάτες, λάδια κ.λπ. Η ημερήσια παραγωγή αγγίζει τα 450.000 τεμάχια.
2000 – 2005, Το χρονικό
, Το χρονικό
, Το χρονικό
H ΕLVIART εκσυγχρονίζει την εταιρική της ταυτότητα, ανανεώνοντας τα εταιρικά της σήματα και τις συσκευασίες & αποκτά πιστοποιητικό συστήματος διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000:2005.
2006 – 2010, Το χρονικό
, Το χρονικό
, Το χρονικό
Η εταιρεία αποκτά πιστοποίηση για την ασφάλεια τροφίμων, με το διεθνές πρότυπο BRC.
2012, Το χρονικό
, Το χρονικό
, Το χρονικό
Πραγματοποιείται εξαγορά μέρους μετοχών και μεταβίβαση της επιχείρησης καθολικά στον Μ. Καλοϊδα και τον γιο του Γ. Καλοϊδά.
2013, Το χρονικό
, Το χρονικό
, Το χρονικό
Χρονιά ορόσημο, όπου δημιουργείται η Πίτα premium, μία πίτα τόσο αφράτη, που ξεχωρίζει αμέσως στην αγορά του ψητοπωλείου και στη συνέχεια, στο λιανεμπόριο.
2015, Το χρονικό
, Το χρονικό
, Το χρονικό
Η εταιρεία αποκτά πιστοποίηση τροφίμων, με το πρότυπο HALAL & ο μηχανολογικός εξοπλισμός ενισχύεται με την αγορά νέας αυτοματοποιημένης μηχανής συλλογής HARTMANN, νέου εξοπλισμού ανιχνευτή μετάλλων και ελέγχου βάρους.
2017, Το χρονικό
, Το χρονικό

, Το χρονικό