Το χρονικό

Δεκαετία του ’50
Το 1952, ο Γεώργιος Καλοϊδάς δημιουργεί το πρώτο αποκλειστικό εργαστήριο πίτας, το οποίο διαδέχεται τον παραδοσιακό οικογενειακό φούρνο, που λειτουργούσε από το 1922. Λίγα χρόνια μετά, η επιχείρηση εγκαθίσταται στο πρώτο ιδιόκτητο κτήριο της, στην Καλλιθέα.
Αρχίζει ο εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού, με την τοποθέτηση κυκλοθερμικών φούρνων αυτόματου ψησίματος, σε 2 γραμμές παραγωγής.
Δεκαετία του ’60
Η παραγωγή αυτοματοποιείται σε ποσοστό 30%, με την κατασκευή της πρώτης μηχανής μεταποίησης ζύμης.
Δεκαετία του ’70
Η εταιρεία επεκτείνει τη δραστηριότητά της στο εξωτερικό. Η επιτυχία της διεθνούς δραστηριότητας οδηγεί στην αγορά νέας βιομηχανικής μονάδας έκτασης 2.500 τ.μ., στον Ασπρόπυργο & επισφραγίζεται, με την παρουσία της εταιρείας στην έκθεση ANUGA. Το 1984, η Μ. ΚΑΛΟΪΔΑΣ και ΣΙΑ ΕΠΕ συστήνεται στην αγορά με τον εμπορικό τίτλο ELVIART.
Δεκαετία του ’80
Οι νέες εγκαταστάσεις της ELVIART στον Ασπρόπυργο, με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, αυξάνουν τη δυνατότητα παραγωγής σε ποσοστό 50%. Η δυναμική της εταιρείας μεγαλώνει και εκτός συνόρων, με την ίδρυση της KALOIDAS GmbH στη Φρανκφούρτη Γερμανίας ενώ το 1997, αποκτά πιστοποιητικό Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων HACCP.
Δεκαετία του ’90
Η παραγωγή ενισχύεται, με νέα υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής για μεγαλύτερη ποικιλία στα προϊόντα αρτοσκευασμάτων, όπως βάση πίτσας, πίτα κυπριακή, ψωμάκι κ.λπ. & στα εμπορεύσιμα είδη, όπως πατάτες, λάδια κ.λπ. Η ημερήσια παραγωγή αγγίζει τα 450.000 τεμάχια.
2000 – 2005
H ΕLVIART εκσυγχρονίζει την εταιρική της ταυτότητα, ανανεώνοντας τα εταιρικά της σήματα και τις συσκευασίες & αποκτά πιστοποιητικό συστήματος διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων ISO 22000:2005.
2006 – 2010
Η εταιρεία αποκτά πιστοποίηση για την ασφάλεια τροφίμων, με το διεθνές πρότυπο BRC.
2012
Πραγματοποιείται εξαγορά μέρους μετοχών και μεταβίβαση της επιχείρησης καθολικά στον Μ. Καλοϊδα και τον γιο του Γ. Καλοϊδά.
2013
Χρονιά ορόσημο, όπου δημιουργείται η Πίτα premium, μία πίτα τόσο αφράτη, που ξεχωρίζει αμέσως στην αγορά του ψητοπωλείου και στη συνέχεια, στο λιανεμπόριο.
2015
Η εταιρεία αποκτά πιστοποίηση τροφίμων, με το πρότυπο HALAL & ο μηχανολογικός εξοπλισμός ενισχύεται με την αγορά νέας αυτοματοποιημένης μηχανής συλλογής HARTMANN, νέου εξοπλισμού ανιχνευτή μετάλλων και ελέγχου βάρους.
2017