Συχνές ερωτήσεις

Γιατί κάποιες πίτες έχουν 15 ή 12 ημέρες διάρκεια ζωής και κάποιες λιγότερες;

Η διαφορά στη διάρκεια ζωής κάθε προϊόντος εξαρτάται από τον τρόπο που συσκευάζεται, τη συνταγή και τον σκοπό, τον οποίο εξυπηρετεί.

Για παράδειγμα, τα προϊόντα retail έχουν διάρκεια ζωής 12 – 15 ημέρες, από την ημερομηνία παραγωγής, ώστε να μπορούν να καταναλωθούν εντός ευρύτερου χρονικού διαστήματος, μετά την αγορά τους από το σούπερ μάρκετ. Σε αντίθεση, τα προϊόντα που απευθύνονται σε επαγγελματίες του χώρου, έχουν διάρκεια ζωής αρκετά μικρότερη, καθώς υπάρχει ανάγκη διανομής του προϊόντος σε καθημερινή βάση, χωρίς αντίστοιχες ανάγκες αποθεματοποίησης του προϊόντος για περισσότερες μέρες.

Γιατί το πακέτο έχει πάνω 2 ημερομηνίες λήξης;

Στη συσκευασία κάθε πακέτου θα παρατηρήσετε ότι αναγράφονται 2 ημερομηνίες λήξης για το προϊόν. Η πρώτη ημερομηνία αναφέρεται στη διατηρησιμότητα του φρέσκου προϊόντος και αφορά τα πακέτα που βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Η δεύτερη ημερομηνία αφορά τα κατεψυγμένα προϊόντα, τα οποία συνήθως διανέμονται σε συνεργάτες μας στην επαρχία.

Σε περίπτωση που ένας καταναλωτής, ο οποίος αγοράζει φρέσκο προϊόν, επιθυμεί να το διατηρήσει πέρα από την ημερομηνία  που ορίζεται για το φρέσκο προϊόν, μπορεί να το τοποθετήσει στην κατάψυξή του, 4 – 5 ημέρες πριν τη λήξη του προϊόντος, και να το διατηρήσει έως και 1 χρόνο.

Τι σημαίνει η πιστοποίηση IFS και HALAL;

Η εταιρεία μας διαθέτει εκτός από την πιστοποίηση ISO 22000:2018, την πιστοποίηση IFS Food, η οποία αφορά στην εφαρμογή διεθνών προτύπων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων. Η διαδικασία του ελέγχου είναι ετήσια και επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα σημεία, διαδικασίες και απαιτήσεις, τα οποία η εταιρεία οφείλει να τηρεί και στα οποία οφείλει να συμμορφώνεται, ώστε να περάσει με επιτυχία τον έλεγχο και να λάβει την πιστοποίηση. Οι έλεγχοι αφορούν όλα τα στάδια, από την επιλογή των προμηθευτών και των πρώτων υλών, μέχρι την παραγωγική διαδικασία και τη διαχείριση του τελικού προϊόντων.

Τα περισσότερα από τα προϊόντα μας είναι, επίσης, πιστοποιημένα με το πρότυπο Halal, σύμφωνα με το οποίο μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια και από την μουσουλμανική κοινότητα. Το συγκεκριμένο πρότυπο στηρίζεται στις ίδιες αρχές υγιεινής με το ISO 22000:2018. Επιπρόσθετα, περιλαμβάνει διαφοροποιημένες απαιτήσεις σε ό,τι αφορά στην καταλληλόλητα των πρώτων υλών, των υλικών συσκευασίας και της παραγωγικής διαδικασίας, οι οποίες πρέπει να συμμορφώνονται με τις ιδιαιτερότητες της μουσουλμανικής θρησκείας (μη ύπαρξη αλκοόλ ή συστατικών/υποπροϊόντων ζωικής προέλευσης – χοίρος).

Πως διατηρώ σωστά τα προϊόντα στο σπίτι ή στο κατάστημά μου;

Όλες οι αναγραφόμενες οδηγίες για τις ημέρες διατήρησης αφορούν το πακέτο όσο παραμένει κλειστό, όπως ακριβώς αγοράστηκε. Εφόσον το πακέτο ανοιχθεί, οι ιδιότητές του προϊόντος αλλοιώνονται, καθώς πλέον δεν ισχύουν οι συνθήκες κατά τις οποίες συσκευάστηκε.

Στα φρέσκα προϊόντα, εφόσον ανοιχθεί η συσκευασία, προτείνουμε την κατανάλωση τους εντός 2 ημερών, τοποθετώντας τα στο ψυγείο (0 – 5 °C).

Στα κατεψυγμένα προϊόντα, εφόσον αποψυχθούν, προτείνουμε την κατανάλωση τους εντός 2 ημερών, τοποθετώντας τα στο ψυγείο (0 – 5 °C). Εναλλακτικά, αν το πακέτο παραμείνει στην κατάψυξη, μπορεί να διατηρηθεί έως και ένα έτος από την ημερομηνία παραγωγής του. Έτσι κάθε φορά που θέλετε να φάτε μια πίτα, τη βγάζετε από την κατάψυξη, τη ζεσταίνετε και την απολαμβάνετε με ασφάλεια.

Για τους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν τους κωδικούς food service, όπου η διάρκεια ζωής των προϊόντων είναι από 4 – 5 ημέρες, εφόσον ανοιχθεί η συσκευασία, μπορεί να καταναλωθεί εντός 24 ωρών, εκτός ψυγείου. Συνιστάται η διατήρησή της σε χώρο δροσερό και σκιερό, χωρίς ζέστη και υγρασία. Εναλλακτικά, εντός ψυγείου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και την ημερομηνία λήξης, ειδικά σε χώρους επαγγελματικής κουζίνας.

Αν βγάλω τη συσκευασία από την κατάψυξη, σε πόσες μέρες μπορώ να καταναλώσω τις πίτες; Διατηρούνται στο ψυγείο παραπάνω μέρες;

Αν προμηθεύεστε τα προϊόντα μας κατεψυγμένα ή επιλέξατε να τα τοποθετήσετε στην κατάψυξη, μετά την αγορά τους ως φρέσκα, εφόσον αποψυχθούν, προτείνουμε την κατανάλωση τους εντός 2 ημερών, τοποθετώντας τα στο ψυγείο.

Είναι η πίτα Elviart νηστίσιμη;

Ναι. Όλα μας τα προϊόντα είναι νηστίσιμα, καθώς κανένα συστατικό ή πρώτη ύλη δεν έχει ζωική προέλευση.

Είναι η πίτα Elviart vegetarian;

Ναι, όλα μας τα προϊόντα τηρούν τους κανόνες που διέπουν μια vegetarian δίαιτα.