Μίλα μου για… μήλα!

5 Απρ, 20210

Το μήλο πάνω στην πίτα Elviart θα πέσει!

Το μήλο θεωρείται το φρούτο της «αμαρτίας» καθώς αποτέλεσε την αιτία φυγής του Αδάμ και της Εύας από τον Παράδεισο. Πλέον είναι «αμαρτία» να μην συμπεριλαμβάνουμε τα μήλα στην διατροφή μας!

Η μηλιά είναι ένα δέντρο γνωστό ακόμα και από τους προϊστορικούς χρόνους. Λέγεται πως πρωτοεμφανίστηκε στα νότια του Καυκάσου. Σήμερα, η παγκόσμια παραγωγή μήλων αγγίζει τους 60 εκατομμύρια τόνους καθώς αποτελεί ένα από τα παγκοσμίως διαδεδομένα προϊόντα.

Στην αρχαιότητα το μήλο συμβόλιζε για πολλούς λαούς την αθανασία. Ο συμβολισμός αυτός δεν είναι παράλογος καθώς το αγαπημένο μας φρούτο έχει μεγάλη διατροφική αξία και αν και είναι «μικρό στο μάτι» περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών:

  • Ένα μήλο περιέχει αρκετές φυτικές ίνες (3-5γρ), βιταμίνες (C), αντιοξειδωτικά και μέταλλα.
  • Θερμιδικά αντιστοιχεί σε περίπου 65 kcal ανά τεμάχιο.
  • Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μήλων μειώνει τις πιθανότητες θανάτου από καρδιακό επεισόδιο καθώς τα μήλα περιέχουν μεγάλες ποσότητες από φλαβονοειδή.
  • Η κατανάλωση μήλων έχει επίσης σχετιστεί και με την καλύτερη λειτουργία των πνευμόνων.
  • Ακόμα, η λεκτίνη που περιέχεται στα μήλα βοηθά στη διατήρηση χαμηλών δεικτών ζαχάρου.

Σημαντικό είναι να τονιστεί πως τα μήλα προτείνεται να καταναλώνονται με τη φλούδα τους καθώς εκεί βρίσκονται τα σημαντικότερα θρεπτικά τους συστατικά.

Σε ό,τι αφορά τη μαγειρική το μήλο ταιριάζει απόλυτα μέσα σε σαλάτες, πίτες και ροφήματα! Και φυσικά αποτελεί και τέλειο συνδυασμό μαζί με τις πίτες Elviart!

Πίτα με μήλο, μέλι και καρύδια; Πίτα με λιωμένο χαλβά και μήλο; Ότι και αν προτιμήσετε η γεύση θα σας εκπλήξει!

Αφήστε μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με * συμπληρώνονται υποχρεωτικά.