Το παιχνίδι της κολοκυθιάς!

19 Αυγ, 20190

Η κολοκυθιά μάς είναι ήδη γνωστή από την αρχαία Ελλάδα. Τότε, όμως, είχε την ονομασία κολοκύνθη. Μάλιστα, οι αρχαίοι Έλληνες φαίνεται ότι υποτιμούσαν τόσο τη γεύση της, που χρησιμοποιούσαν τους καρπούς της για μεταφορά άλλων τροφίμων και νερού.

Σήμερα, όλο και περισσότεροι παίζουν πλέον δημιουργικά με τη γεύση της κολοκυθιάς στις συνταγές τους!

Μαγειρεμένα στον ατμό, ψητά ή τηγανητά, σε σαλάτες, σούπες ή μέσα σε άλλα φαγητά – μαγειρευτά ή ψητά στον φούρνο, μαγειρεύουμε και απολαμβάνουμε τα κολοκύθια με αμέτρητους τρόπους, χωρίς καν να χρειάζεται να τα ξεφλουδίσουμε! Ακόμα και οι ανθοί του κολοκυθιού –οι λεγόμενοι κολοκυθοανθοί- αποτελούν μία ιδιαίτερα γευστική λιχουδιά. Τρώγονται, συνήθως γεμιστοί με ρύζι.

Η τελευταία μόδα στο τραπέζι είναι τα zoodles, δηλαδή κολοκύθι σε λωρίδες σα noodles, ανακατεμένο με άπειρα πιθανά υλικά, όπως συνδυάζονται και στα noodles.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά, φυτικές ίνες, μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο και βιταμίνες το κολοκύθι προσδίδει όχι μόνο γεύση, αλλά και υψηλή διατροφική αξία στις συνταγές μας.

Γι’ αυτό, πειραματιστείτε!

Παίξτε το παιχνίδι της κολοκυθιάς παραδοσιακά με πίτες Elviart και συνδυάστε υγεία, ποικιλία και απόλαυση στο πιάτο σας!

Αφήστε μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με * συμπληρώνονται υποχρεωτικά.