Το Μπρόκολο και τα οφέλη του!

24 Απρ, 20230

Έχετε ακούσει σίγουρα πως το μπρόκολο κάνει καλό στην υγεία. Πράγματι, το μπρόκολο έχει πολλά οφέλη στην υγεία μας, όταν καταναλώνεται σε μια ισορροπημένη διατροφή. Ας δούμε τα κύρια οφέλη του μπρόκολου.

Το μπρόκολο, όπως και το κουνουπίδι και το λάχανο, ανήκει στα σταυρανθή λαχανικά τα οποία περιέχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ουσίες. Αυτές συμβάλλουν στη προστασία κατά του καρκίνου.

Επίσης είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και κάλιο, το οποίο βοηθάει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Επίσης, οι φυτικές ίνες μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ και ασβέστιο, που βοηθούν στον σχηματισμό ενός υγιούς σκελετού. Έτσι, συμβάλλουν επίσης και στις οστικές ασθένειες, όπως η οστεοπόρωση.

Εκτός από τα αναφερόμενα στοιχεία, το μπρόκολο περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμινών A,C και E που βοηθούν στην υγεία του δέρματος.

Το πεπτικό σύστημα επίσης ενισχύεται από τη μπρόκολο, χάρη στις φυτικές ίνες, οι οποίες αποβάλλουν τις επιβλαβείς τοξίνες από τον οργανισμό μας.

Η λατρεμένη tortilla της Elviart ταιριάζει με πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς, αλλά και με vegetarian απολαύσεις!

Tortilla με μπρόκολο, ραπανάκι, καλαμπόκι και ρόκα έχετε δοκιμάσει; Πιστέψτε μας, θα τη λατρέψετε!

Αφήστε μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με * συμπληρώνονται υποχρεωτικά.