Τα οφέλη του ταχινιού

10 Ιαν, 20220

Το ταχίνι αποτελεί 100% φυσικό προϊόν από αλεσμένο σουσάμι το οποίο ψήνεται είτε αποφλοιωμένο είτε με το φλοιό του και μετά αλέθεται. Εξαιτίας των πολλών θρεπτικών συστατικών του, έχει χαρακτηριστεί ως υπερτροφή. Η κατανάλωσή του μπορεί να συμβάλλει στην πρόσληψη πρωτεϊνών, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ασβεστίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, φωσφόρου και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.

Η προσφορά του στην υγεία μας

Με την υψηλή περιεκτικότητά του σε μαγνήσιο κι ασβέστιο, το ταχίνι συμβάλλει στην υγεία των οστών και των δοντιών καθώς και στη μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης. Επίσης, περιέχει μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά τα οποία βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης κι μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου. Το ταχίνι αποτελεί πλούσια πηγή ασβεστίου και μαγνησίου, τα οποία ρίχνουν την πίεση με φυσικό τρόπο. Κλινικές μελέτες, επίσης, για την αρθρίτιδα έχουν δείξει ότι βελτιώνει τον πόνο της νόσου. Είναι γνωστό ακόμα, ότι βοηθά στην πρόληψη και τη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη. Η υψηλή του περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες το καθιστά πολύτιμο για την εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος. Τέλος, είναι πλούσιο σε χαλκό ο οποίος είναι απαραίτητος για την πρόσληψη σιδήρου και τέλος, σημαντική είναι και η συμβολή του στην υγεία του δέρματος και των μαλλιών καθώς περιέχει σημαντικές ποσότητες ψευδαργύρου.

Στην Ελλάδα…

Η Ελλάδα διαθέτει ταχίνι εξαιρετικής ποιότητας το οποίο ολοένα και περισσότερο κατακτά τις καρδιές των Ελλήνων και τη θέση του στο τραπέζι τους. Ταιριάζει υπέροχα με το μέλι, τη σοκολάτα, αλλά και με το λεμόνι, το σκόρδο, με πολλές σαλάτες και μυρωδικά. Συνδυάστε το με τις αγαπημένες σας πίτες Elviart και κάνετε ένα δώρο στον οργανισμό σας!

Αφήστε μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με * συμπληρώνονται υποχρεωτικά.