Τα οφέλη του σολομού και των ω-3 λιπαρών οξέων που περιέχει

6 Απρ, 20220

O σολομός είναι ένα από τα ψάρια που προτιμάται από τεράστια μερίδα κόσμου σε όλες τις χώρες. Αποτελεί τρομερά θρεπτική τροφή, εξ ου και η δημοφιλία του, χωρίς φυσικά να χάνει στη γεύση η οποία κρίνεται εξαιρετική από τους περισσότερους.

Η διατροφική αξία του σολομού

Όταν μιλάμε για σολομό δεν μιλάμε για ένα απλό ψάρι. Συχνά τον αποκαλούν κοκτέιλ βιταμινών των ψαριών. Είτε πρόκειται για άγριο σολομό είτε για σολομό ιχθυοτροφείου, η διατροφική του αξία είναι τεράστια με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό καθώς είναι εμπλουτισμένος με βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και ω-3 ωφέλιμα λιπαρά οξέα τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά στη διατροφή καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να τα συνθέσει μόνος του. Επίσης, ο σολομός δεν περιέχει πολλές θερμίδες οπότε αποτελεί ένα χορταστικό γεύμα χωρίς να μας επιβαρύνει θερμιδικά.

Ποια είναι τα οφέλη των ω-3 λιπαρών οξέων

  • Συμβάλλουν στη διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους και συνίστανται στη διατροφή όσων επιθυμούν να το μειώσουν.
  • Συμβάλλουν στην αύξηση της μυϊκής μάζας όταν η κατανάλωσή τους συνδυάζεται με συστηματική άσκηση, βοηθώντας τον οργανισμό να χτίσει έναν υγιή μυϊκό ιστό.
  • Συμβάλλουν στις καλύτερες εγκεφαλικές επιδόσεις χτίζοντας και θωρακίζοντας έναν γερό και υγιή εγκέφαλο.
  • Συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία της καρδιάς αποτρέποντας τα καρδιακά επεισόδια.
  • Προστατεύουν από τη γήρανση γι’ αυτό ο σολομός συχνά χαρακτηρίζεται ελιξίριο νεότητας.
  • Αποτρέπουν την εμφάνιση διάφορων μορφών καρκίνου.
  • Μειώνουν τις φλεγμονές που τυχόν υπάρχουν στον οργανισμό καθώς επίσης και την αρτηριακή πίεση.

Στην Elviart δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε μία επιλογή με τόσα οφέλη από τη λίστα των συνταγών μας, οπότε μη διστάσετε να δοκιμάσετε την υπέροχη πρότασή μας!

Δείτε όλα μας τα προϊόντα εδώ.

Αφήστε μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με * συμπληρώνονται υποχρεωτικά.