Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα οσπρίων

10 Φεβ, 20210

Τα όσπρια, επιλογή υψηλής διατροφικής αξίας, ειδικά στην Ελλάδα, αποτελούν πολύτιμο μέρος της μεσογειακής διατροφής μας. Λέγονται και “κρέας των φτωχών”, αφού είναι μεν οικονομικά, αλλά περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης, και δη φυτικής.

Η καλλιέργεια των οσπρίων στη χώρα μας κρατάει από την αρχαιότητα, και οι ποικιλίες που παράγονται χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη γεύση.
Ρεβύθια, κουκιά, φακές, φάβα και φασόλια γεμίζουν τις κατσαρόλες μας με  ποιότητα και αγάπη και τις κουζίνες μας με το πιο ζεστό άρωμα!

Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης, ενώ πλέον θεωρούνται και comfort food, αφού τρώγοντάς τα, μας θυμίζουν τη φασολάδα της γιαγιάς μας, ή τη φάβα που απολαύσαμε στην ταβέρνα ενός νησιού, κάτω από τον ελληνικό ήλιο! Πλέον δε, με τη διάδοση του falafel, αποτελούν και μοδάτο street food.
Ακόμα και οι παρεξηγημένες φακές, που τα παιδιά απαξιώνουν, θέλουν απλά χρόνο, ίσως και κάποια χρόνια, αλλά θα κερδίσουν τελικά την επιλογή τους για όσα θρεπτικά συστατικά προσφέρουν.

Οι πίτες Elviart, που έχουν παράδοση στην αφράτη γεύση, συνοδεύουν ιδανικά όλα τα superfood όσπρια της καρδιάς σας!

Αφήστε μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με * συμπληρώνονται υποχρεωτικά.