Σαν παντζάρι… από Υγεία & Απόλαυση!

7 Φεβ, 20190

«Σαν παντζάρι έγινες» λέμε σε κάποιον όταν κατακοκκινίζει από ντροπή, αμηχανία, θυμό και άλλες αμήχανες ή έντονες καταστάσεις.

Το παντζάρι ή κοκκινογούλι βάφει κόκκινη τη γλώσσα μας, τα δάχτυλά μας ή οτιδήποτε άλλο αγγίξουμε την ώρα που το μαγειρεύουμε ή το τρώμε, χάρη στις βηταλαΐνες, φυτικές χρωστικές ουσίες στο βολβό του. Τα παιδιά το λατρεύουν γι’ αυτό το λόγο, οι μαμάδες καθαρίζουν άλλωστε.

Εκτός από το χρώμα του, πολλοί αγαπούν τη γεύση του. Τρώγεται ωμό, αλλά και μαγειρεμένο. Η πλειοψηφία το προτιμά σε σαλάτα, πουρέ, αλλά και σε σως παντζαριού, μία πρωτότυπη μοναδική γεύση, ιδανική για αλοιφή σε σάντουιτς και σουβλάκια με αφράτες πίτες Elviart.

Το παντζάρι είναι στην καρδιά μας, γιατί προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία και την ομορφιά μας.

  • Λειτουργεί προληπτικά σε σοβαρές ασθένειες,
  • όπως η οστεοπόρωση, ο καρκίνος του καρκίνου του εντέρου, το Alzheimer.
  • Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και τη λειτουργία του ήπατος.
  • Θεραπεύει τη δυσκοιλιότητα, τις αιμορροΐδες και τον ίκτερο.
  • Η ρίζα του παντζαριού θεωρείται αφροδισιακή. Σύμφωνα με το μύθο, ένα από τα μυστικά ομορφιάς της θεάς Αφροδίτης ήταν η μεγάλη κατανάλωση παντζαριού.
  • Αυξάνει την αντοχή των αθλητών κατά 16% ,σύμφωνα με μία έρευνα που έλαβε χώρα στο πανεπιστήμιο του Έξετερ. Αυτό, λέγεται, ότι οφείλεται στα υψηλά ποσοστά των νιτρικών ιόντων, που μειώνουν την ανάγκη για οξυγόνο και κάνουν τη γυμναστική πολύ πιο εύκολη υπόθεση, για όλους μας!

 

Πώς να μην αγαπάμε το παντζάρι; Βάλτε το στη διατροφή σας, συνδυάστε το είτε μαγειρεμένο είτε ως σως με τις αγαπημένες πίτες Elviart και νιώστε σαν παντζάρι…

από Υγεία & Απόλαυση!

 

Αφήστε μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με * συμπληρώνονται υποχρεωτικά.