Φάτε το… λάχανο!

20 Σεπ, 20190

Το λάχανο συνήθως είτε το λατρεύουν είτε το μισούν. Αν είστε στους δεύτερους, διαβάστε όλα τα διατροφικά οφέλη και ίσως του δώσετε μία ακόμα ευκαιρία στο μενού σας.

Με προέλευση από την Ασία, έφτασε στην Ευρώπη το 600 π.Χ.  Οι αρχαίοι Ρωμαίοι το αποκαλούσαν «το φάρμακο του φτωχού», γιατί πίστευαν ότι οι φτωχοί μπορούσαν να ζήσουν για χρόνια, χωρίς την ανάγκη των γιατρών, χάρη στη θεραπευτικές ιδιότητες του λάχανου. Ο Έλληνας γιατρός Χρύσιππος αφιέρωσε όλη την προσοχή του ειδικά στην ιαματική επίδραση του λάχανου στην ανθρώπινη υγεία.

Όχι άδικα. Το λάχανο είναι:

  • Αντιοξειδωτικό: Ως πηγή άφθονης βήτα – καροτίνης, βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου, πλούσιο σε πολυφαινόλες, κατατάσσεται στα τοπ αντιοξειδωτικά λαχανικά.
  • Αντικαρκινικό: Αποδεδειγμένα προστατεύει από ορισμένες μορφές καρκίνου, όπως εκείνο του παχέους εντέρου, ενώ συμβάλλει στην αναστολή των καρκινικών κυττάρων του μαστού.
  • Προστατευτικό για την καρδιά. Μειώνει τη χοληστερόλη, συνεπώς τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.
  • Ιδανικό για την πέψη. Με τόσες φυτικές ίνες, συμβάλλει στην πέψη και στη μείωση του επιπέδου των σακχάρων στο αίμα.

Όσο για τη γεύση του… απολαύστε το λάχανο ωμό, σε σαλάτα, σε σούπες ή στα αγαπημένα παραδοσιακά φαγητά, λαχανόρυζο ή λαχανοντολμάδες.

Συνοδεύστε τα με πίτα κλασική, με αλεύρι καλαμποκιού ή ολικής αλέσεως ή όποια εσείς προτιμάτε από τη μεγάλη οικογένεια της Elviart και φάτε το… λάχανο!

 

Αφήστε μήνυμα

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα πεδία με * συμπληρώνονται υποχρεωτικά.